tel. +40.0749.545.838 - Program


---SUTRE & PRACTICI
____________________________________________________________________________________________________________

Sutrele sunt înregistrări ale învățăturilor date de istoricul Shakyamuni Buddha.

Discursurile lui Buddha au fost memorate de către discipolii săi și mai târziu scrise în diferite limbi, cele mai complete colecții de învățături fiind în pali și sanscrită.

Deoarece Sutrele conțin cuvintele reale vorbite de Buddha, prin reproducerea discursului în timp ce recităm, vocea noastră devine o conduită pentru răspândirea învățăturilor lui Buddha în lume.

Un set special de Sutre numite Dharmaparyayas sau "învățături transformatoare", inclusiv Sanghata Sutra, funcționează pentru a-i transforma pe cei care le aud, le recită sau le transcriu.

Sutra Inimii este cea mai cunoscută sutră a tradiției Mahayana a budismului tibetan. Face parte din Sutrele Prajnaparamita, care este o colecție de aproximativ 40 de sutre compuse între 100 î.Hr. și 500 d.Hr. Sutra Inimii este o prezentare a înțelepciunii profunde asupra naturii vidului.

Împreună cu Sutra Inimii și Sutra Diamant este una dintre cele mai cunoscute sutre ale budismului Mahayana. Este un discurs despre conceptul buddhist al vidului.

Fie ca aceste Sutre și aceste practici pe care le-am pus la dispozitia tuturor, recitate, auzite sau transcrise, sa devina sursa tuturor fericirilor noastre si a tuturor fiintelor simtitoare, a însănătoșirii, a eliberarii din suferințe si sa devina cauza a Iluminarii.

OM MANI PADME HUM pentru toate fiintele...