tel. +40.0749.545.838 - Program


---RECOMANDARI
____________________________________________________________________________________________________________

Școala Gelugpa a fost fondată de Je Tsongkhapa .

Un mare admirator al școlii Kadam , LamaTsongkhapa a fost promotorul accentului pus de Kadam asupra principiului Mahayana al compasiunii universale ca orientare spirituală fundamentală .

El a combinat acest lucru cu scrierile extinse asupra filosofiei Madhyamaka a lui Nagarjuna despre Śūnyatā (vid) care, în multe privințe, a marcat un punct de cotitură în istoria filozofiei din Tibet.

Învățăturile principale ale Școlii Gelug sunt Lamrim , bazate pe învățăturile maestrului indian Atiśa (secolul XI) și pe cultivarea sistematică a concepției de vid.

Școala Gelug se concentrează asupra eticii și a disciplinei monastice a vinayei, ca element central al practicii spirituale. Si în special, este subliniată necesitatea de a urma practica spirituală într-un mod gradual.

Acest lucru este combinat cu Anuttarayoga Tantra, cum ar fi Guhyasamāja , Cakrasamvara , Yamantaka și Kalachakra, în cazul în care obiectivul principal al practicantului este experiența directă a uniunii indivizibile a beatitudinii și a vidului.