tel. +40.0749.545.838 - Program


---DESPRE NOI ----------------------------------------------------------------------------------------------------Donatii
____________________________________________________________________________________________________________


"Scopul tuturor tradițiilor religioase majore nu este de a construi temple mari în exterior, ci de a crea temple ale bunătății și compasiunii în interior, în inimile noastre". - PSS Dalai Lama

Grupul de Studiu Buddhist ”Tara Alba” a luat fiinta in septembrie 2009 in Pitesti si a fost acceptat ca parte a Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana (FPMT), linia Gelugpa, sub auspiciile Prea Sfintiei Sale Dalai Lama.

Aceasta organizatie non-profit internationala a fost fondata in 1975 de catre Lama Thubten Yeshe (1935-1984) si de catre Lama Zopa Rinpoche, ambii calugari budisti.

Fundatia este devotată in a pastra si a raspandii in intreaga lume buddhismul Mahayana, prin creearea de oportunitati pentru a asculta, a reflecta, a practica si de a descrie intr-un mod corect invataturile lui Buddha.

  In felul acesta, pe baza experimentarii, sa impartaseasca Dharma tuturor fiintelor, pentru ca  mințile și inimile oamenilor pot fi transformate la cel mai înalt potențial al lor- în beneficiul altora, inspirati de o atitudine de responsabilitate și angajare universala.

Țelul nostru este să creăm medii armonioase și să ajutăm toate ființele să-și dezvolte întregul potențial al înțelepciunii și compasiunii infinite. Organizația noastră se bazează pe tradiția budistă Gelugpa, a lui Lama Tsongkhapa, așa cum ne-au învățat fondatorul - Lama Thubten Yeshe și directorul spiritual - Lama Zopa Rinpoche.

 In Romania, centrul este deschis in comuna Mosoaia, sat Dealul Viilor si este recunoscut si promovat la nivel international. De-a lungul anilor, a gazduit diferite conferinte, cursuri si retrageri - incepand cu Lam-Rim, cursul de trei ani sustinut de catre Lotsawa Thubten Sherab - traducator al textelor buddhiste, si continuand cu vizitele periodice ale lui Gheshe Dondrup Tsering- calugar al Manastirii Sera Jhe din India, membru al Comitetului pentru Studii Filozofice si absolvent al Colegiului Tantric in linia Gelugpa si cursuri si conferinte facilitate de catre Thubten Saldron- coordonatoarea grupului. 

De asemenea Grupul nostru de Studiu s-a implicat in actiuni caritabile in Pitesti, catre azilul de batrani, copiii cu dizabilitati, oamenii fara adapost, sau in proiecte pe termen lung de salvare a animalelor.
 
In anul 2011, am gazduit la Pitesti Turul International al Relicvelor Buddhiste. Ne-au binecuvantat orasul, tara si toate fiintele, prin prezenta lor, Buddha Kasyapa, Buddha Shakyamuni, Venerabilul Shariputra, Venerabilul Maudgalyayana, Venerabilul Ananda, Venerabilul Kondanna, Venerabilul Rahula, Nagarjuna, Lodhak Thugchen Namgya Tenzin-“ Vajrapani “, Bodhisattva Chophak, cei 500 de Arhati, Yeshe Tsogyal, Lama Atisha, Longchenpa, Marpa Traducatorul, Milarepa, Lama Tsongkhapa, Pabongka Rinpoche si multi alti meastrii din diferite linii buddhiste. De asemenea am sustinut proiectul de construire a statuii lui Buddha Maitreya din Kushinagar, India.

In acord cu viziunea vasta a PSS Dalai Lama, organizam intalniri inter-religioase care sa promoveze pacea, armonia si fraternitatea intre oameni, dincolo de apartenentele religioase, politice, sociale, etc
In momentul de fata, in colaborare cu Centrul Cultural Pitesti, este in desfasurare cursul ”Budismul pentru incepatori”- o poarta catre cunoasterea interioara, dar si o incursiune culturala in filozofia buddhista, curs care se tine in mod gratuit la Casa Cartii, in Pitesti.

Fiecare ființă are potențialul de a se elibera de suferințe și de a dezvolta iubirea nelimitată și compasiuna pentru ceilalți. FPMT se străduiește să urmeze exemplul Sfinției Sale Dalai Lama în serviciul său plin de iubire si compasiune pentru umanitate. 

Studenții FPMT încearcă să serveasca toate fiintele din întreaga lume, cu bunătate și înțelepciune. Suntem o organizație non-profit cu creștere rapidă, care participă la multe aspecte ale comunității mondiale. Unele dintre proiectele afiliate cu FPMT sunt:

-Mănăstiri în 6 țări;
-Centre de meditație în 37 de țări;
-Clinici de sănătate și nutriție;
-Servicii de sanatate;
-Programele de reabilitare in inchisori;
-Construirea statuii lui Maitreya, viitorul Buddha, prin proiectele Maitreya din India;
-Edituri;
-Educație Universală prin programe scolare- compasiune și înțelepciune in scoli;
-Adaposturi pentru animale.

"Când suntem motivați de compasiune și înțelepciune, rezultatele acțiunilor noastre sunt în beneficiul tuturor, nu numai al nostru propriu sau în confortul personal. Când suntem capabili să ne recunoaștem și să ne iertăm acțiunile ignorante ale trecutului, câștigăm puterea de a rezolva constructiv problemele prezentului ".

- PSS Dalai Lama
Oricine este bine-venit sa ni se alature in studiul filozofiei buddhiste si in toate practicile noastre in beneficiul fiintelor. Scopul nostru nu este prozelitsmul. Scopul gupului nostru de studiu este sa construim o lume mai buna, mai fericita, cu o vizune altruista si de perspectiva, care sa conduca la pace si armonie la nivel planetar.

OM MANI PADME HUM pentru toate fiintele...