tel. +40.0749.545.838 - Program


---AVANSATI
____________________________________________________________________________________________________________

3. Descoperirea Budismului

Cu peste 2500 de ani în urmă, Buddha Shakyamuni a obținut o viziune directă asupra naturii realității, a perfecționat calitățile înțelepciunii, compasiunii și puterii și a dezvăluit aceasta calea către ucenicii săi.

În secolul al XI-lea, Atisha a adus aceste învățături în Tibet, sub formă de Lam-Rim - etapele pe calea spre iluminare.

Tradiția Lam-Rim a găsit punctul culminant al învățăturilor marelui sfânt tibetan Lama Tsongkhapa în secolul al XIV-lea, iar aceste învățături au continuat să treacă de la profesor la student până în prezent.

Când Lama Thubten Yeshe și Lama Zopa Rinpoche- fondatorii FPMT- au transmis aceste învățături ucenicilor lor, ei au conferit o tradiție profunda de studiu și practică, determinând mii de căutători să descopere adevărul învățăturii lui Buddha.

Această tradiție este nucleul acestui curs de doi ani continand14 module - ”Descoperirea budismului”.

Cele 14 Modulele sunt:

1. Mintea și potențialul sau
-Examinează mintea și cum se creează fericirea și suferința. Învață cum să transformi gândurile și atitudinile distructive pentru a crea o minte pozitivă și plină de bucurie!

2. Cum să meditezi
Aflați definiția și scopul meditației,  cum să creați o sesiune de meditație, diferite tehnici de meditație  și cum să faceți față obstacolelor care apar in meditație.

3. Prezentarea Căii
Obțineți o prezentare generală a întregii căi budiste tibetane spre trezire. Studiați povestea vieții lui Buddha și descoperiți un sistem unic pentru a pune în practică filozofia budistă - Lam-Rim sau "cale absolută a iluminării".

4. Învățătorul spiritual
Investigați rolul învățătorului pe calea spirituală: nevoia de profesor, calitățile profesorului și elevului și modul de a se referi la un profesor ca fiind cel mai mare beneficiu.

5. Moartea și renașterea
Explorați procesul de moarte și renaștere și impactul acestuia asupra felului în care trăim viețile noastre. Învățați să vă împliniți scopul în viață, să rezolvați conflictele și să dezvoltați abilitățile necesare pentru a vă ajuta pe voi înșivă și pe alții in momentul mortii.

6. Totul despre Karma
Aflați lucrurile esențiale despre legea cauzei și a efectului. Explorați modalități de a trata viața cât mai eficient și de a vă controla viitorul!

7. Refugiul în cele Trei Giuvaiere
Aflați ce înseamnă să vă refugiați în cele Trei Giuvaiere și practicile esențiale de refugiu. Aflați mai multe despre avantajul luării jurământului și a rolului lor în îmbunătățirea creșterii noastre spirituale.

8. Stabilirea unei practici zilnice
Asamblați instrumentele de care aveți nevoie pentru a dezvolta o practică zilnică de succes și pentru a afla elementele necesare pentru a genera realizări. Primiti câteva sfaturi pentru a face fiecare acțiune semnificativă.

9. Samsara și Nirvana
Investigați ce este "samsara" și cum suntem blocați în ea. Aflați ce este "nirvana" și cum să o realizați. Aflați cum să vă eliberați de suferință și să obtineti instrumente practice pentru a face față și pentru a elimina emoțiile perturbatoare pentru totdeauna.

10. Cum să dezvoltați Bodhichitta
Descoperiți practici care dezvoltă calitățile noastre înnăscute de compasiune. Învațati sa aplicati aceste tehnici pentru a genera mintea  bodhichitta, cunoscută ca inima învățăturilor lui Buddha.

11. Transformarea problemelor
Aflați dezavantajele de auto-prețuire și avantajele de a-i prețui pe alții. Învațati să folositi tehnici speciale de formare a minții (lojong) pentru a transforma problemele în fericire.

12. Înțelepciunea vidului
Realizarea vidului este crucială pentru atingerea eliberării și a iluminării. Învățați să dezvoltați calmul și diferite metode de meditație cu privire la vid.

13. Introducere în Tantra
Aflați ce este tantra, cum funcționează și de ce este o formă puternică de practică. Obțineți o privire de ansamblu asupra celor patru clase de tantra și învățați să practicati metode simple Kriya tantrice. Învațati să integrati tantra cu meditația lam-rim pentru rezultate optime.

14. Experiențe speciale de integrare
Prin efectuarea unor practici intense de purificare și a unei retrageri la două săptămâni, vă pregătiți mintea în cel mai bun mod de a realiza calea către iluminare. Procedurile de purificare includ: 100.000 de prosternari, retragerea Vajrasattva de 3 luni și Nyung Nä. Aceasta este o modalitate foarte bună de a sigila binecuvântarea acestui program!